21 januari 2013

Jaja ik leef nog, natuurlijk leef ik nog ;-)  Het is een tijdje erg stil geweest op mijn blog en op verzoek van een hoop mensen zal ik mijn blog weer met regelmaat bijwerken.

Er is een hoop gebeurd en ik ben nog steeds kind aan huis in het ziekenhuis. Inmiddels wat chemo’s achter de rug. In 2012 kreeg ik opeens ook uitzaaiingen in mijn lever, verder voelde ik me goed. Dus weer aan de chemo, Taxotere deze keer. Chemo sloeg super aan en na 6 chemo’s waren mijn tumormarkers super laag en konden ze niks meer op de scan/echo zien in mijn lever.

Half jaar vrij gehad en alleen voor APD en controle naar het ziekenhuis tot mijn waardes weer gingen oplopen. Weer door de scan en echo gemaakt en er zaten weer een aantal uitzaaiingen in mijn lever. Deze keer kreeg ik een chemo die Myocet heet. Lijkt op de FAC kuur die ik de eerste keer heb gekregen, alleen met een beschermlaagje, zodat het rustiger werd opgenomen door mijn lichaam. Hiervan 6 chemo’s gehad 2de helft van 2012. Helaas zakte de waardes wel iets, maar na 6 chemo’s zaten we weer op hetzelfde als waarmee we begonnen waren dus sloeg niet echt geweldig aan.

Na deze chemo wilde de oncoloog het middel Afinitor proberen. Dit middel was nog niet in alle ziekenhuizen verkrijgbaar, maar wel in het IJsseland (inmiddels is het overal beschikbaar). Helaas gaf mijn lever heel snel zwaar protest en kreeg ik ook een doof en pijnlijk gevoel in mijn gezicht (wang en kaak links). Moest gelijk stoppen ermee en door de scan met mijn hoofd deze keer. Er bleek een uitzaaiing op mijn clivus te zitten en ik moest dus 5 keer bestraald worden in het Daniel de Hoed. Hiervoor kreeg ik eerst een mooi masker aangemeten, zodat ze me vast konden leggen aan de tafel. Heel bizar om mee te maken kan ik je zeggen ;-)

Na de 5 keer bestralen zijn we op mijn verzoek weer gestart met chemo en weer de Taxotere, omdat deze vorige keer zo goed aansloeg.

Ik merk goed dat mijn lichaam momenteel op is, na 6 keer chemo, 5 keer bestralen en nu gelijk weer chemo heb ik duidelijk veel meer last van de bijwerkingen. Na de 2de chemo waren mijn leverwaardes bizar veel gezakt. Geweldig nieuws zeker om zo 2013 in te gaan :-)

Vorige week helaas minder goed nieuws gekregen, mijn LDH zat opeens boven de 2000. Oncoloog weet het ook niet, ik blijf een raadsel elke keer. Toch afgelopen dinsdag chemo gekregen en hij wil nu over 3 weken kijken wat mijn bloed dan aangeeft. Het hoeft niet iets negatiefs te betekenen. Kan ook zijn dat ik een infectie heb gehad in mijn lever, of dat de tumorcellen te snel afbreken en dat mijn lever het even zwaar heeft daarmee. We gaan dus natuurlijk van het meest positieve uit en wachten gewoon in spanning op de volgende uitslag.

Inmiddels mijn eerste dagen vreselijke spierpijn van de chemo weer achter de rug en vandaag zijn mijn pijnlijke hamsterwangen weer geboren ;-)  Verder voel ik me erg zwakjes, maar heb goede verzorging thuis van mijn lieffie!

This entry was posted in Kanker. Bookmark the permalink.